top of page

VI HAR MEKAT MC I ÖVER 30 ÅR!

Andreas Jonsson, ägare och grundare av Jonssons MC-service:

Redan i början av 80-talet började jag meka med mina cross-hojar. Som 7 åring fick jag min första 50 cc och varit fast sen dess. De första åren var det körning hemma på gården och i hagarna som gällde men sen väntade större utmaningar på crossbanan.

Större och starkare hojar alltefter jag växte från dom. Jag har tävlat på allt från 50cc till 250cc.

Träning i Falköping 3-4 gr /vecka. Träningsläger så fort det fanns möjlighet och tävling på helger. På kvällar och nätter skulle hojarna hållas i trim också.

Jag har alltid skruvat med mina hojar själv. Första hojen med hjälp av min far men sedan mer och mer på egen hand. Intresset har funnits naturligt. Jag utgår alltid från att allt går att fixa och laga.

Vid 14 års ålder började bygget med första Epa-traktorn. Totalt blev 4 st. byggda i Jonssons garage innan det var dax att bygga en bil. Plåt och svetsutbildning på gymnasiet underlättade för dessa aktiviteter. Efter det var det dags för fordonsutbildning på Lagmansgymnasiet. Vid 20 års ålder var jag team-mekaniker i Rallycrossens div 1. Många och långa resor från Tomelilla i söder till Höljes i norr men också ut i Europa.

Det efterlängtade MC-körkortet togs naturligtvis så fort som möjligt. Hem efter jobbet, kasta i sig en macka för att hinna med 30 mil på hojen innan kväll var mer regel än undantag.

Nu växte intresset för roadracing men det blev aldrig på tävlingsnivå. Men många banor runt om i Sverige har jag lämnat gummi på. Anderstorp, Mantorp, Kinnekulle ring m.fl.

Även landsvägshojarna var det ju en del skruvande med. De där extra hästkrafterna ska ju finnas på banan.

Sedan 15 år tillbaka har jag haft förmånen att få jobba som Mc-mekaniker på heltid och tänker väl fortsätta ett tag till.

Jonsson mc-verkstad
mc verkstad Vara
bottom of page